петък, 11 януари 2013 г.

Докато я има тази Любов - всеки миг носи нови Победи ! Докато я има тази Любов - животът ни носи смисъл и цели !







За всеки от нас има време на изпитание, време за осъзнаване, да изберем посоката, пътя и смисъла. Когато настъпи моментът за промяна, Любовта е тази, която носи вяра и ни спасява. Всичко, което искаме, можем, бленуваме се събира само в едно – едничко същество! Същество невинно, често палаво, игриво, същество прилично на нас, но сякаш със различен цвят и глас.




Този герой тук е Симеон! Той се лекува в болница „Сейнт Джуд“ в Мемфис и е наш приятел от пътя му, който  тръгна от Варна, от една история  - в очите на много хора - печална. Защото както често се случва, за да има истински щастлив край, и да блесне най – ярко победата май, е нужно да се стигне до дъното на изпитанието, да се познае болката, страданието. Този наш малък приятел е  от прекрасните специални същества, които са тук да осветляват истински  важните неща. Да ни показват пътя към срещата с онзи, който често забравяме, който по незнайни причини някъде в ъгъла, някъде за накрая оставяме! Срещата с онзи, който е с нас през времена и пространства, който тихо обича и ни пази, който ни шепне с гласа на дете…никога да не го оставяме, да не го заглушаваме, вечно да го съхраняваме!




В борбата и упорството да победи, детето ни учи не просто как да успеем, а ни показва магията как по-добре да живеем ! И всичко да се случва някак небрежно, леко, сякаш на шега, далече от страховете на всяка майка, на всеки баща!




Вземете си малко от детската свежест, онази с полъх на тучни поля, пъстри цветя и пеперуди, куче тичащо след момче със хвърчило и сламена шапка, подгонена от нещо диво! Попийте от вярата на малките хора, че всичко Е добре, когато сме заедно и докато Любовта ни не спре!



Опитайте, осмелете се да оставите страховете на враговете се! А за вас запазете на тихо, съхранете на топло онзи малък човек! Той е с вашето име и маниери, и не ви е оставял от край време. Носи ви важното послание на Мони – че детето у всеки от нас се бори – всеки ден, всеки миг, всяка минута - да успее – да бъде себе си, да се смее и този живот да живее - по единственият възможен начин – със  познатата страст, над която никой няма власт…! Само тогава е възможна победата, онази на Любовта , несломената, след изпитания и огорчения, по – силна от всичко, с име на дете и с посланието, че всеки ден всичко ще става все по – добре !









Няма коментари:

Публикуване на коментар