събота, 26 януари 2013 г.

За здравето, изкуството и още нещо






Когато човек срещне болестта, е важно да разбере урока й. А той в основата си все е един – да се обичаш винаги и при всякакви обстоятелства! Да твориш красота е полет на Душата към същността на Светлината! Да огрееш лицето си с цветовете на радостта, е най – силната отпора пред болестта. За тези деца тук изкуството е времето на тяхната радост. Времето на Душата, която само чака да се засмее, за да бъде и да оцелее...! Ако само можехме, ние възрастните, малко от тази сила в себе си да засеем...!













От мек пластелин децата изработват своите пространствени картини. Идеята за използването на пластелина по-този начин се оказа изключително добра, а изработката - атрактивна и лесна! Вместо сглобяване на фигурки с кратък живот, открихме начин творенията да остават за дълго пред очите ни и да ни радват. След изсъхването на пластелина, ще потърсим начин да рамкираме произведенията, за да можем с тях да украсим стените на детският кът!












Картините от тази арт сесия се получиха невероятни! Някак пространствени, някои абстрактни! И всички, предизвикващи чувства тъй приятни!
































Няма коментари:

Публикуване на коментар